Het is waarschijnlijk het bekendste amusementspark van Nederland: De Efteling bij Kaatsheuvel. Het park werd in 1952 geopend en in 1992 verkozen tot ‘Beste Pretpark van de Wereld’. Ook geldt de Efteling als het grootste pretpark van de Benelux en staat het op plek drie als het gaat om best bezochte pretparken van Europa.

Al die successen zijn niet voor niets, want de Efteling is een uniek park met objecten en attracties die het zelfs geschopt hebben tot spreekwoorden. Wat te denken van Holle Bolle Gijs en Langnek?

Van achtbaan tot Sprookjesbos

Anders dan de meeste andere amusementsparken in Nederland en daarbuiten, richt de Efteling zich ook sterk op amusement buiten attracties. Hier niet alleen achtbanen, schommels en wildwaterbanen, maar een sterke nadruk op sprookjes. Al in de eerste twee jaar van haar bestaan had de Efteling tien sprookjes ‘gebouwd’ in het park.

Het Sprookjesbos is dan ook ontzettend bekend en één van de populairste attracties van het park. In dit bos van zes hectare vind je onder meer de verhalen van Doornroosje, inclusief kasteel, Roodkapje, de Zes Dienaren (met Langnek), Pinokkio en Hans en Grietje.

In de sfeer van het Sprookjesbos werd in 1986 ook de Fata Morgana geopend, een zogenaamde dark ride en één van de eerste van haar soort op de wereld. In deze attractie ga je met een langzaam varend bootjes door een donkere tunnel waar op verschillende plekken een prachtig poppenspel te zien is.

Het Sprookjesbos was de eerste attractie van de Efteling, maar al snel volgden ook attracties voor wat meer spanning. Bekend zijn onder meer de Bobsleebaan, Python (achtbaan) en Piraña (wildwaterbaan).

De Efteling biedt hiermee een unieke combinatie van rustig amusement en spannende attracties.

Overnachten in en rond de Efteling

Net als een groot park als Disney Land Parijs, kun je ook bij de Efteling overnachten met al je vriend(inn)en of familie. Hiervoor heeft het park verschillende opties. Zit je het liefst in een hotel, dan kun je terecht bij het Efteling Hotel (vier sterren) of Efteling Loonsche Land (drie sterren).

Ook heeft het park twee vakantieparken net buiten de Efteling zelf: Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land. Hier zit je midden in de natuur en kun je overdag je tijd besteden in het park zelf.

Overnachtingen in de Efteling zijn populair, en daarom ook enigszins prijzig. Het is echter een geweldige ervaring voor het hele gezin en bovendien heeft de Efteling regelmatig aantrekkelijke acties en kortingen, zodat een overnachting voor iedereen haalbaar is.

Nog nooit in de Efteling geweest of even opfrissen hoe het er ook alweer uitziet? Check dan ook het onderstaande filmpje: