New York is een van de grootste steden ter wereld. Het wordt ook wel eens de stad genoemd die altijd wakker is. Ook in de nacht zijn er altijd dingen te beleven in New York.

Je kunt dus 24/7 genieten van New York. Wanneer je een dagje in New York bent wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien. Maar je kunt lang niet alles zien, aangezien New York belachelijk groot is.

Maar bij dezen een aantal leuke bezienswaardigheden die je tijdens je trip naar New York zeker gezien moet hebben.

Tip 1: Parken

In de drukte van New York is er ook de mogelijkheid om te genieten van prachtige parken. Zo heb je bijvoorbeeld het beroemde Central Park in Manhattan.

Dit is een prachtig park dat je echt eens gezien moet hebben. Dit park wordt ook gebruikt als film-locatie, omdat je er prachtige shots kunt maken. Misschien heb je wel een favoriete film die zich voor een deel afspeelt in dit park.

Dan is het natuurlijk altijd leuk om dit park eens te bekijken. Naast het Central Park in Manhattan zijn er nog veel meer prachtige parken in New York te vinden. Er is daar een gigantisch oppervlak voor. Het voordeel is ook dat er in de parken vaak geen autoverkeer mogelijk is.

Zo kun je ongeremd genieten, zonder je te irriteren aan de nare geluiden van automobielen.

Tip 2: Museum of Modern Art

Ben je een liefhebber van moderne kunst? Dan moet je in New York zeker het het beroemde Museum of Modern Art bezichtigen.

Er is daar een geweldige collectie van de prachtigste hedendaagse kunst te vinden. Ook een brede vorm van kunst, dus niet alleen maar schilderkunst.

Maar denk daarbij ook aan films, foto’s en natuurlijk veel moderne boeken. Het is dus echt een plek waar je wel eens moet zijn geweest. Het is een genot voor elke kunstliefhebber.

Tip 3: Theater

Ook voor theater kun je in New York terecht. In New York wordt de verzameling van de theaters ook wel Broadway genoemd. Veel toeristen genieten van de prachtige shows aldaar.

Het is een plek waar echt hele goede stukken worden opgevoerd. Theaterstukken die je nergens anders in de wereld snel zult kunnen bewonderen.

De ideale locatie om eens heen te gaan als je een liefhebber bent van theater.