Toscane is een leuke regio in Italië waar veel te beleven is. Van cultureel erfgoed tot en met prachtige natuur: er is van alles te zien. Ben je een dagje in Toscane?

Dan wil je daar natuurlijk zo veel mogelijk uithalen. Daarom bij dezen een aantal tips hoe je van je dagje Toscane een geweldige dag kunt maken!

Tip 1: fietsen door het landschap

Een leuke manier om echt de cultuur van Toscane op te snuiven is door te gaan fietsen door het landschap van Toscane. Het voordeel is dat je er prachtige natuur kunt ontdekken. Bijzondere natuur die je in Nederland niet snel ziet.

Denk daarbij aan olijfbomen en veel mooie wijngaarden. De meeste natuurliefhebbers kunnen hun geluk niet op. Natuurlijk zijn er ook veel mooie dieren te bezichtigen en is het in Toscane over het algemeen erg lekker weer.

Tip 2: bezoek de dorpjes Montalcino en Montepulciano

Niet alleen is het leuk om van het mooie landschap te genieten, maar een bezoek aan verschillende lokale dorpjes behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Montalcino en Montepulciano zijn zeer populaire dorpjes, alwaar je kunt genieten van de gastvrijheid van de lokale bevolking. Je kunt daar genieten van heerlijke culinaire gerechten. Ook kun je dit combineren met het voeren van leuke gesprekken.

Je kunt namelijk veel informatie over Toscane van internet halen, maar je krijgt pas echt goede kennis van de mensen die daar wonen. Misschien maak je wel vrienden voor het leven.

Tip 3: Auto huren

Als je maar voor een korte periode in Toscane bent, kan het soms verstandig zijn om een auto te huren. Het voordeel van een auto is dat je in korte tijd naar veel verschillende locaties kunt afreizen.

Zo kun je in korte periode heel veel mooie locaties bezichtigen. Je wilt je tijd niet verspillen, maar daarentegen zoveel mogelijk leuke dingen doen. Het voordeel van een auto huren is dat je ook geen gebruik hoeft te maken van het openbaar vervoer.

Dit scheelt kosten, maar ook veel gedoe en het risico dat je naar verkeerde plekken afreist. Bovendien ben je dan ook niet afhankelijk van de tijden van het openbaar vervoer, maar kun je gaan en staan waar je maar wilt.

Zo kun je bijvoorbeeld reizen naar de Toscaanse kust en daar genieten van een heerlijke duik in de prachtige blauwe zee.