Voor veel mensen staat een safari door één van de nationale parken in Zuid-Afrika hoog op de bucketlist. Met een goede reden, want nergens anders vind je prachtige dieren als de leeuw, giraffe, neushoorn en het nijlpaard in het wild.

Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om een reis naar Afrika te boeken, maar in Nederland vind je het beste alternatief hierop: Safaripark Beekse Bergen. Dit is een dierentuin die anders is dan alle andere dierentuinen in Nederland. Een groot aantal dieren leven samen op een relatief groot leefgebied, waar je met de auto doorheen kunt rijden.

Voor velen is dit het dichtst dat de dieren in de buurt komen van een leven in het wild, zonder de dreiging van stropers. Een dagje in Beekse Bergen is het ideale uitstapje voor het hele gezin.

Groot leefgebied dieren Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen heeft een gigantisch gebied (120 hectare) waarin veel dierensoorten vrij in rondlopen, met name grazers. Er zijn echter ook verblijven die we vaker zien in dierentuinen. Toch blijft de safarigeest in Beekse Bergen duidelijk aanwezig: de verblijven moeten een reflectie zijn van het leefgebied van de dieren in het wild.

Je kunt het safarideel van het park op diverse manieren ontdekken: per safaribus, auto, boot en zelfs te voet. De routes verschillen hierbij enigszins, maar iedere safari heeft zijn unieke kanten. We raden je daarom ook zeker aan om meer dan één type safari uit te proberen.

Vanuit de auto en vanaf de boot kun je bovendien het leeuwenverblijf zien, die overigens apart van de grazers zitten om bejaging te voorkomen. Ook kun je apart onder meer gorilla’s en jachtluipaarden aanschouwen.

De zebra is slechts één van de meer dan 150 diersoorten in Safaripark Beekse Bergen.

Waan je in Afrika met een overnachting

Een bijzondere aanvulling op het park is de lodge middenin het park. In dit gebied, omgeven met een hek, kun je overnachten en wakker worden met de geluiden van leeuwen, zebra’s en andere dieren. Zeker in de zomer is dit een aanrader, omdat je je daadwerkelijk in Afrika waant.

Anders dan de rest van Nederland, is het safaripark namelijk niet volledig plat. Vanuit je rustieke lodge kijk je uit over de uitgestrekte vlakte. Vlakbij de lodges zijn bovendien waterplaatsen, wat de kans op het spotten van prachtige dieren groter maakt. Bovendien kun je rond zonsondergang de dieren actiever zien worden, iets wat niet kan als je slechts een dagbezoeker van het park bent.

Je kunt een dagje in Beekse Bergen boeken op de website van Safaripark Beekse Bergen, maar ook meedoen aan een veiling van VakantieVeilingen. Je kunt hier vrijwel altijd een fikse korting krijgen.