Noord-Holland is een veelzijdige provincie waar veel te beleven valt. Een vakantie naar Noord-Holland is aan te raden, omdat je de stedelijke sfeer en natuur op een gezonde wijze met elkaar kunt combineren.

Enerzijds is Noord-Holland namelijk voorzien van prachtige, grote steden. Deze steden staan bekend om hun rijke historie. Ook heeft Noord-Holland een prachtige natuur.

Geniet jij van krakende bladeren, een aangename sfeer en schitterend gras?

Dan is het aan te raden om eens te overnachten in de mooie natuur van Noord-Holland.

Natuur in Noord-Holland

Veel mensen denken dat Noord-Holland niet is voorzien van prachtige natuur. Gelukkig klopt dit niet. Noord-Holland heeft namelijk veel prachtige natuurgebieden.

Denk bijvoorbeeld aan Natuurgebied Zwanenwater. Dit is een prachtig gebied in de duinen. Het is een ideale plek om heerlijk te wandelen. Alleen in de avond, of gezamenlijk met een paar goede vrienden. Het voordeel is dat er daar ook veel locaties zijn waar je kunt overnachten.

Na een lange wandeltocht is het natuurlijk wel fijn om even heerlijk te relaxen. Ook zijn er daar prachtige vogels en andere dieren te bewonderen. Ben je een liefhebber van water?

In dat geval is het ook aan te raden om eens een bezoek te brengen aan de Ankeveense Plassen. Je krijgt een heerlijk ontspannen gevoel door het kabbelende water.

Texel

Texel is een prachtig eiland dat bij Noord-Holland hoort. Iedereen in Nederland moet wel eens in Texel zijn geweest. Texel staat namelijk bekend om zijn eenvoud en de prachtige, authentieke natuur.

Het voordeel van Texel is namelijk dat het een pittoresk eiland is met een kleine bevolkingsdichtheid. Hierdoor is er nog heel veel natuur van vroeger intact gebleven. Het is dan ook een echt eiland voor mensen die van ongerepte natuur houden. Het is een ideale plek om leuke wandelingen te maken.

Alleen, met je partner maar bijvoorbeeld ook met een vriendengroep. Bovendien is het ook lekkerbekken daar voor de echte dierenliefhebber. Er zijn veel verschillende vogels te zien die je nergens anders in Nederland tegenkomt. Dat is natuurlijk hartstikke bijzonder.

Andere locaties

Ook De Zaanse schans en het Muiderslot zijn leuke locaties om eens heen te bekijken. Overnachten in Noord-Holland kan op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld op een camping gaan staan.

Dit is goedkoper dan het boeken van een hotel. Bovendien heb je over het algemeen dan ook nog meer ruimte waar je van kan profiteren.