Paintball is zonder twijfel één van de meest intense en spannende activiteiten die je in Nederland kunt doen met een groep vrienden, werkuitje of familieuitje. Twee teams tegen elkaar, verborgen achter objecten en planten. Word je beschoten, dan schiet de adrenaline door je lichaam. De verfballetjes komen weliswaar hard aan, maar veroorzaken nauwelijks schade, wat de spanning groter maakt.

Nederland heeft talloze indoorlocaties waar je kunt paintballen, maar naar onze mening is het nog leuker om buiten te paintballen. In de buitenlucht heb je meer te maken met begroeiing en weersomstandigheden, wat de ervaring intenser maakt.

DagjeIn.nl zet een aantal toffe locaties op een rijtje en geeft je direct drie belangrijke tips om het potje paintballen te winnen!

1. Paintball Spaarnwoude

Zonder twijfel één van de tofste outdoor paintballterreinen in Nederland. In dichte begroeiing met onder meer een oude truck, helikopter, een fort met meerdere verdiepingen en een wachttoren heb je genoeg strategische locaties om het andere team aan te pakken.

Leuk is dat je bij Paintball Spaarnwoude bovendien ’s avonds kunt paintballen op het verlichte terrein. Maak volop gebruik van schaduwen en gebruik het donker in je voordeel, maar zie ook je tegenstanders niet over het hoofd die precies hetzelfde van plan zijn!

2. Paintbull Jungle

Paintball Jungle is een outdoor paintballpark op slechts tien minuten afstand van Amsterdam Centraal Station. Het mooie aan dit park is dat er verschillende velden zijn voor outdoor paintball, elk met een andere thema. Waar het ene veld eruit ziet als een jungle, zijn er andere velden waar je wordt gedwongen om meer de open ruimte op te zoeken.

De afwisseling in speelvelden maakt dit voor ons één van de beste outdoor paintball locaties van Nederland.

3. Outdoor Delft

Outdoor Delft heeft speelvelden ter grootte van een voetbalveld, wat zeker voor een spel als paintball enorm is. Daarbij is er een bosterrein (hoge bomen) en een terrein met wat meer lage begroeiing. Op het terrein vind je her en der verspreid objecten waar je je kunt verstoppen.

Het mooiste aan het paintballterrein van Outdoor Delft is echter dat vooral de natuur zijn gang kan gaan. Hierdoor zijn er allerlei natuurlijke barrières ontstaan waarachter je je kunt verschuilen. Dit doet de spanning en intensiteit van het spel goed.

Nog een pluspunt is dat je met een (voldoende grote) groep niet gemengd wordt met andere groepen.

Belangrijke tips voor outdoor paintball

Paintball is spannend, enerverend en tactisch. Met de juiste tactieken en vaardigheden kun je vrijwel iedereen verslaan. Het is aanlokkelijk om je te laten leiden door adrenaline, maar meestal maak je hierdoor niet direct de beste keuzes.

Om je een eindje op weg te helpen om straks je vrienden, familie of collega’s te verslaan, geeft DagjeIn je de drie belangrijkste tips voor een potje outdoor paintball in Nederland.

1. Maak je klein en blijf laag

Hoe kleiner je jezelf maakt, hoe lastiger het is om raak te schieten voor de tegenstander. Hoewel het zwaar is, is het goed om zoveel mogelijk door je knieën te blijven, ook als je rent.

Ben je aan het schieten, draai je lichaam dan een kwartslag, zodat het oppervlakte dat geraakt kan worden kleiner wordt. Sta je met je lichaam recht naar de tegenstander, dan is het een stuk eenvoudiger om je te raken.

2. Neem de tijd en luister

Door de adrenaline gaan veel spelers als een kip zonder kop rondrennen. Dat is niet handig, want niet alleen kun je zo makkelijk gehoord en gezien worden, ook hoor je de tegenstanders zelf minder snel.

Door je tijd te nemen en goed te luisteren kun je sneller tegenstanders opmerken die rondsluipen. Soms is het nuttig om korte tijd op een bedekte plek te gaan zitten. De kans is groot dat je op een gegeven moment iemand ziet bewegen die ook verborgen zit.

3. Schiet niet te snel

Het is aanlokkelijk om als een gek te gaan schieten wanneer je iemand ziet. Dat gaat echter ten kosten van je precisie. Schiet liever wat langzamer en gerichter. De kans is zo een stuk groter dat je je doelwit daadwerkelijk raakt.

Ook als je zicht belemmerd is, maar je wel iemand ziet is het goed om nog even af te wachten. Ga je te snel schieten vanaf een moeilijke plek, dan verraad je je eigen locatie en riskeer je zelf geraakt te worden.