Nederland is een echt fietsland en steden in Nederland worden steeds meer aangepast met goede en goed bereikbare fietspaden. Er is geen land op de wereld waar zo veel fietsers zijn of waar zoveel fietspaden zijn. Fietsen wordt, zeker nu, door steeds meer mensen gedaan. Fietsvakanties zijn helemaal in en er zijn veel leuke steden in Nederland om op de fiets te verkennen. Wanneer je een leuke fietstocht gaat maken plan dan vooraf je route met die bezienswaardigheden van de stad die je graag wilt zien. Dit zorgt voor pret vooraf en rust tijdens je fietstocht. Houdt wel rekening met rustpunten op je route en met openingstijden van restaurants en cafés. Als je wilt overnachten is het verstandig om vooraf een slaapplaats te regelen, zeker in deze tijd!

Op de fiets leuke steden verkennen

Ben je van plan om op de fiets leuke steden te gaan verkennen zorg er dan voor dat je fiets goed in orde is. Het is namelijk heel vervelend als je onderweg komt te staan met pech, zeker als je wat verder van huis bent. Fietsen is een van de leukste activiteiten die je kunt doen, dus ben je op zoek naar een goede fiets kijk dan eens op Bikester. Hier kun je niet alleen terecht voor alle soorten fietsen, maar ook voor alles wat met fietsen te maken heeft. Zo weet je zeker dat je goed, maar vooral ook veilig met je fiets op pad kunt gaan. Fietsen kan altijd en overal. ‘Gewoon’ thuis in je eigen buurt, maar ook op vakantie. Veel mensen zoeken een stad uit waar ze willen gaan fietsen en gaan daar met de auto naar toe. Al is het maar voor een dag, je hebt toch echt een vakantiegevoel die dag.

Wat zijn leuke steden om op de fiets te verkennen?

Wat leuke steden zijn om op de fiets te verkennen is niet voor iedereen hetzelfde. De een houdt van drukte, de ander juist van veel rust. Zo kun je uitstekend met de fiets Amsterdam verkennen. Geen gedoe met parkeren van je auto, je hoeft niet met het openbaar vervoer. Je kunt heerlijk langs de grachten en over romantische bruggetjes fietsen. Met de fiets kun je door de Jordaan en langs de Wallen fietsen. Als je wilt, kun je ook een fietstour maken met een gids die alles weet van Amsterdam. Een andere leuke stad om op de fiets te verkennen is Maastricht. Hier is de omgeving heuvelachtig en zowel in de stad zelf als in de omgeving is veel te zien. Maastricht is een van de leukste steden om met de fiets te verkennen omdat je ook heerlijk door de omgeving kunt fietsen!

Andere leuke steden om op de fiets te verkennen

Er zijn te veel leuke steden die je met de fiets kunt verkennen om op te noemen. We noemen er hier nog drie:

  •         Haarlem met zijn oude kerken, vele bruggetjes en de smalle steegjes. Ga je in het voorjaar, fiets dan door de bollenstreek. Natuurlijk moet je ook even langs het strand fietsen
  •         Middelburg met een markant stadhuis in laatgotische stijl en zijn vele terrasjes op het plein. De omgeving van Middelburg leent zich uitstekend voor meerdere fietstochten
  •       Groningen met zijn historische binnenstad. Fiets langs historische gebouwen, pakhuizen en de Martinitoren of breng een bezoek aan een van de vele museums in Groningen.