Gelderland is één van de meest natuurrijke provincies van Nederland en vanuit vrijwel iedere uithoek van het land goed te bereiken vanwege de centrale ligging. Wil je een keer een nachtje weg of nog wat langer weg, dan is Gelderland dan ook een prima keuze.

In de provincie vind je de uitgestrekte Veluwe, diverse gezellige dorpjes en steden en natuurlijk ook een flinke kustlijn met het IJsselmeer. DagjeIn.nl heeft drie leuke dorpjes voor je geselecteerd die kunnen dienen als uitvalsbasis voor een uitstapje.

1. Voorthuizen

Voorthuizen is de op één na grootste plaats van de gemeente Barneveld en ligt in het noordwesten van Gelderland. Vanuit Voorthuizen kun je met gemak zowel het IJsselmeer als de Veluwe bereiken.

Dit maakt Voorthuizen een goede optie voor een uitvalsbasis als je graag de natuur van Gelderland wilt opzoeken voor de rust. Bovendien kun je vanuit Voorthuizen in korte tijd rijden naar zowel Amersfoort als Apeldoorn: twee gezellige steden voor een avondje uit of een hapje eten.

In de regio vind je enkele campings. Bovendien kun je een recreatiewoning Voorthuizen huren om met iets meer luxe in het dorpje te verblijven.

2. Otterlo

Otterlo is een klein dorpje dat grofweg in het hart van Gelderland ligt. Otterlo is omgeven door een bosrijk gebied en ligt op een steenworp afstand van de Veluwe, waar je nog veel meer mogelijkheden hebt om te wandelen, fietsen en sporten.

Vanuit Otterlo is ook het beroemde Kröller-Möller museum goed te bereiken en kunnen de bekende gratis witte fietsen gebruikt worden om het park te bezoeken.

In Otterlo kan je kamperen, recreatiewoningen huren, maar zijn er ook opties om met grote groepen boerderijen af te huren.

3. Zutphen

Zutphen is de grootste plaats uit het rijtje en is met 50.000 inwoners voor Nederlandse begrippen een kleine stad. Hoewel Zutphen dichtbij de Veluwe en andere natuurgebieden ligt, is ook de stad zelf erg leuk om tijd in te spenderen.

In het oude centrum kun je een koffie of drankje drinken op één van de vele terrasjes, genieten van de gezellige sfeer en, met wat geluk, in het zonnetje ouderwets mensen kijken.

Zutphen heeft zelf diverse accommodaties, maar je kunt er ook voor kiezen om net buiten de stad wat rust op te zoeken op een camping, in een vakantiehuisje of in de caravan.