Kensington, BLØF, Boef, dat kennen we allemaal wel. Er zijn echter ook een hoop artiesten die volop aan de weg timmeren en misschien wel een grote carrière in het verschiet hebben, zowel nationaal als internationaal.

DagjeIn.nl is op zoek gegaan naar artiesten uit binnen- en buitenland die het wel eens kunnen gaan maken en volgende maand in Nederland optreden. Houd je van muziek en ben je op zoek naar nieuwe artiesten, dan zit je goed in dit artikel. Wij zetten vijf artiesten op een rij die je in april zeker moet gaan zien.

Baloji – rap/funk/soul – 6 april in Paradiso

Baloji een Belgische rapper van Congolese afkomst die uplifting muziek maakt waar eigenlijk maar lastig een genre op te plakken is. Rap wordt afgewisseld met (afro)funk, jazz en hiphop. Baloji zingt in het Frans, waardoor de vergelijking met Stromae al snel is gemaakt, maar eigenlijk niet terecht.

De muziek van Baloji is totaal anders, maar bezit wel dezelfde vorm van sterke creativiteit. Ga je naar Baloji, dan kom je gegarandeerd met een grote glimlach op je gezicht weer naar buiten. Check hieronder één van zijn meest bekende nummers: Spoiler.

Altin Gün – psychedelische folkrock – 7 april in Paradiso

Psychedelische folkrock? Wat? Ja, het is een genre dat je waarschijnlijk nog niet kent. Maar wil je het leren kennen, dan doe je dat het beste met Altin Gün. De Nederlandse Turkse zingt in het Turks, ondersteunt met vrolijke deuntjes die je aan het swingen brengen.

Het genre waar haar muziek het beste bij past was in de jaren zeventig erg populair in Turkijke, maar is inmiddels weer bezig met een opmars en inmiddels ook buiten de Turkse landsgrenzen aan populariteit aan het winnen.

Voor iemand die nieuw is met de muziek van Altin Gün en psychedelische folkrock in het algemeen doet de muziek het meest aan als Arabisch/Mediterraans, maar eigenlijk moet je de muziek gewoon een keer ervaren om echt te weten waar we het over hebben.

Keys ‘N Krates – electro – 13 april in Tivoli Vredenburg

Keys ‘N Krates is vergeleken met de andere artiesten in dit lijstje al een vrij gevestigde naam, zeker voor mensen die veel met muziek bezig zijn. Toch zal de Canadese electroband bij het grote publiek nog nauwelijks bekend zijn.

Zonde, want de creatieve electro van de band verdient zeker aandacht. Ze werden met name in de gaming scene bekend met hun nummer Dum Dee Dum waar de songtekst bijna niet verder gaat dan, jawel, Dum Dee Dum.

De muziek van de band is vrij experimenteel en het moet gezegd worden: je moet er van houden. Hou je echter van electro met een sterke beat met wisselende melodieën, dan zou Keys ‘N Krates wel eens een gouden vondst voor je kunnen zijn.

Brendan James – singer/songwriter – 23 april in Tivoli Vredenburg

Weer een songer/songwriter? Jawel, maar dan wel een goede. Brendan James is een Amerikaanse zanger die muziek maakt die uplifting is, vrolijke deuntjes heeft en af en toe een countryvibe geeft. Wil je relaxen en genieten van vrolijke muziek, dan kun je 23 april niet om Brendan James heen.

Zijn vrij hoge stemgeluid heeft tegelijkertijd iets erg warms, waardoor je je direct thuisvoelt bij zijn muziek. Hoewel Brendan James in de Verenigde Staten al bescheiden bekendheid heeft, is dit eigenlijk nog maar nauwelijks het geval in Europa. Zonde, maar hopelijk komt hier snel verandering in, te beginnen met zijn concert in Tivoli Vredenburg.

Pip Blom – indie – 6 april in V11

Als we het hebben over nieuw talent van eigen bodem, dan verdient Pip Blom zeker een vermelding. De jonge Nederlandse timmert flink aan de weg met haar band en ging al op tour met The Breeders in heel Europa.

De vrolijke indienummers van Pip Blom en haar band brengen je zonder twijfel in prima sfeer voor gezelligheid en wat drankjes. In 2016 verscheen ze in De Wereld Draait Door, waarna haar ster al snel verder rees. En dat allemaal zonder een volledig album te hebben uitgebracht.

Ben je op zoek naar nieuw Nederlands talent, ga dan op 6 april naar V11 in Rotterdam.