Een dagje Amsterdam klinkt voor velen bekend. Vaak wordt je overdonderd door het enorme aanbod wat te stad te bieden heeft. Honderden restaurantjes, koffietentjes en lunchrooms waarbij je vaak lang aan het zoeken bent naar een leuke tent met lekker eten. Activiteiten zijn er ook genoeg, deze stad heeft namelijk het hoogst aantal musea van alle steden in de wereld. Er is zelfs een luchthaven op schiphol! Heb je geen zin om speurwerk te doen naar een leuk plekje om te vertoeven? Dan heb ik de leukste en lekkere spots voor je uitgezocht!

Koffie

Ja, de dag beginnen met een heerlijk koffietje klinkt voor iedereen goed in de oren. En waar kan je dat nu beter doen dan bij Vanout. Een leuk en gezellig koffietentje met heerlijke koffie. Dat extra taartje kan er ook wel in, want daarna is er een leuk uitje midden in de hoofdstad te vinden, namelijk lasergamen. Ook in onze hoofdstad kun je een middagje competitief lasergamen en dit kan bij het grootste Outdoor Lasergame Arena in West. In deze arena kun je wel 900m2 aan ruimte vinden waarbij je met 2 tot 24 deelnemers de strijd tegen elkaar kunt gaan. Op NapPas.nl kun je een kortingspas kopen om uitjes zoals deze voordelig te boeken.

 

Dumplings

Heb je zin in een heerlijke (voor Nederlanders) ongewone lunch? Dan moet je zeker naar Dumplings in Amsterdam gaan. Normaal ga je voor chinees snel naar de afhaal, en heel af en toe een restaurant. Vergeet deze opties, want dan ken je Dumplings in Amsterdam nog niet. Deze kiosk is net voor het Westerpark en hier kun je heerlijk traditioneel eten. Het tentje is geopend door Chao Fang, geboren vlakbij Hongkong en al deze recepten zijn meegenomen in dit tentje. Je kunt gaan voor huisgemaakte dumplings met varkensvlees of babi pangang-spek met rijst, maar er zijn ook genoeg vegetarische opties. Succes gegarandeerd!

 

Café Cliché

Sluit de dag af bij dit heerlijke restaurant. Café Cliché is een initiatief van top chef Sidney Schutte en deze spot kun je net buiten het centrum vinden. Naast dat je hier heerlijk kunt borrelen, kun je ook terecht voor een culinair 4 gangen menu. Ze koken in een open keuken, hebben heerlijke loungebanken waardoor je een fijn huiskamergevoel krijgt bij deze spot. Er zijn veel verschillende gerechten voor vega of vis-eter en dus voor ieder wat wils. Deze heerlijke buurt brasserie is op de Middenweg in Amsterdam te vinden en is het best te voet te bereiken.